Músics

La tradició catalana marca que en una cercavila mai no hi poden faltar timbals ni gralles. I a la Colla Gegantera “La Pessigolla” això ho tenien molt clar des del dia en què van decidir donar vida als seus primers gegants, capgrossos i bèsties. Els seus recursos eren limitats, però com sempre, els joves apassionats de la cultura i la tradició gegantera van buscar la manera d’incorporar música a les seves cercaviles. En uns inicis de manera més rudimentària, per acabar avui en dia amb una colla de músics professionals propis.

Repertori musical popular i creacions pròpies

Com a tota colla, la música popular acompanya els gegants, bèsties, capgrossos i públic a les cercaviles. Però a més, la Colla Gegantera “La Pessigolla” compta amb dues peces pròpies, compostes especialment per al ball dels nous gegants presentats el 15 de gener del 2017, Elionor i Pere, i per al Basilisc de Valls, presentat el 10 de juny del 2017.

Ambdues peces van ser compostes per Roger Borràs. Si comptaven amb música pròpia, evidentment aquestes tres figures, que són les estrelles de la Colla Gegantera “La Pessigolla”, havien de comptar també amb una coreografia pròpia. El president i creador de la colla, Sergi Iglesias, va ser l’encarregat de crear el ball, tant per al Basilisc com per a la parella de gegants.