Els Gegants

 

Alçada 3,55 m (gegant) / 3,35 m (geganta)

Pes 66 kg (gegant) / 56 kg (geganta)

Material Fibra de vidre

Constructor Eudald Ferré (disseny, escultura dels caps i pintura); Jaume Bernabeu (escultura de les mans i l’Àliga); Sergi Iglesias (fibra de vidre i coreografia); Neus Ferrer (polits); Maria Lluïsa Puig (fibra de vidre), Teresa Pons (pintura de l’Àliga), Cassià Montserrat (espasa); Joan Serramià (corones i arracades); Damaret (perruques); Roger Albert i Àngel Garriga (cavallets); Teresa Baz (vestuari) i Roger Borràs (compositor del ball dels gegants)

Estrena 15-01-2017

Pere de Lusignan fou rei de Xipre, de Jerusalem i d’Armènia des de 1358 fins a 1369, quan va morir. El seu regnat va ser el més brillant de la dinastia Lusignan i va ser un dels últims reis croats. Va reviure l’antiga orde Lusignan de cavalleria, anomenada orde de l’Espasa.

Elionor d’Aragó fou reina de Xipre i senyora de Valls, ciutat on va viure entre els anys 1382 i 1388. La seva estança a la ciutat no va ser gens tranquil·la. L’any 1383 van esclatar les revoltes populars contra la reina per l’anomenat “conflicte del vi”. La reina Elionor, per compensar, va regalar a la ciutat de Valls el carrer de la Cort, l’Àliga, el reliquiari de Santa Úrsula, la faixa de l’escut de Valls, l’Espina Santa i la Torratxa.